ترفند های موثر برای جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس!

جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس

مدیر هر سایتی که باشید، احتمالا یکی از مشکلاتی که همیشه با آن مواجه بوده اید، دریافت دیدگاه های ناخواسته از اسپمر های سراسر دنیاست. حتی اگر از کپچا هم استفاده کنید این مسئله ممکن است باز هم گاهی پیش بیاید. از آنجایی که مقابله اسپم بدون داشتن ابزار مناسب واقعا طاقت فرساست، سپاهان سرور امروز تصمیم دارد ابتدا چند روش ساده ولی موثر را برای مقابله و جلوگیری از اسپم به شما نشان دهد.

کامنت‌ها یکی از راه‌های تعامل کاربران با وب‌سایت هستند و می‌توانند پل‌های ارتباطی خوبی باشند. اما وقتی این شاهراه ارتباطی، تبدیل به ورودی انواع ربات‌ها و دام‌های هکرها و سیگنال‌های مخرب برای گوگل می‌شود باید دنبال چاره بود. خوشبختانه با ترفندهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس کار سختی نیست و می‌تواند به سادگی عملی شود.

 

اولین روش جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس: تمام کامنت‌ها را ببندید

این ساده‌ترین راهی است که پیش‌رویتان قرار دارد: صورت مسئله را پاک کنید، عطای تمام کامنت‌های مثبت را هم به لقای منفی‌هایش ببخشید و زندگی‌تان را بکنید. اگر نیازی به هیچ کامنتی ندارید و ترجیح‌ می‌دهید اصلاً کامنتی روی پست‌هایتان دریافت نکنید که نیاز باشد خوب و بدش را از هم جدا کنید به پیشخوان سامانه مدیریت محتوا وردپرس بروید و مسیر زیر را دنبال کنید:

تنظیمات > گفت و گوها

در این قسمت کافی است تیک فعال کنار گزینه‌ی اجازه به دیگران برای ثبت دیدگاه‌ها روی نوشته‌های تازه (Allow people to post comments on new articles) را بردارید.

 

دومین روش جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس: کامنت‌های ناشناس را ببندید

به طور پیش‌فرض وردپرس، هنگام درج نظر از کاربران ۴ مورد داده را می‌خواهد: متن کامنت، نام، ایمیل و وب سایت. اگر شما گزینه‌ی نظرات ناشناس را فعال کرده‌ باشید، دیگر اطلاعات به خصوصی برای درج نظر از کاربران در خواست نمی‌شود. یعنی درب‌های وب سایت شما چهارطاق به روی کاربران و ربات‌ها و اسپمرها باز خواهد بود تا هرچه دوست دارند لینک و کامنت مخرب زیر پست شما ریخت و پاش کنند. بنابراین اگر این حجم از بی‌نظمی را نمی‌خواهید، منطقی‌تر این است که به تنظیمات> گفتگوها در منوی وردپرس بروید. سپس گزینه‌ی نویسنده‌ٔ دیدگاه باید نام و نشانی ایمیل خود را بنویسد را فعال کنید.

سومین روش جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس: Comment Moderation را فعال کنید

با این گزینه شما می‌توانید از وردپرس بخواهید که کامنت‌ها را پیش از بررسی و تایید شما منتشر نکند. این ابتدایی‌ترین کاری است که می‌توانید با Comment Moderation  انجام بدهید. اگر کامنت‌های خیلی زیادی دریافت نمی‌کنید و فرصت دارید که تک‌تک آن‌ها را بررسی و سپس منتشر کنید، راه حل خوبی هم هست. برای این کار کافی است:

در پیشخوان وردپرس به تنظیمات > گفتگوها >Comment Moderation بروید.

از گزینه‌های موجود در بخش پیش از‌ این‌که دیدگاهی نمایان شود ، گزینه‌ی دیدگاه‌ها باید به صورت دستی تأیید شوند را انتخاب کنید.

 

چهارمین روش جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس: حساب کاربری تنها راه درج نظر!

یک روش امن دیگر برای جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس این است که فقط اجازه‌ی کامنت گذاشتن را به کاربرانی بدهید که در سایت شما حساب کاربری دارند. این ویژگی به خصوص برای وب‌سایت‌هایی که انجمن دارند، بسیار کاربردی است. مثلاً اگر شما یک سایت تخصصی آموزش برنامه نویسی را مدیریت می‌کنید و کامنت اعضا برایتان اهمیت دارد اما نمی‌خواهید کامنت دیگری را بپذیرید، این اقدام کاملاً منطقی است. برای جلوگیری از درج کامنت کاربران غیر عضو، کافی است مراحل زیر را انجام بدهید:

مثل موارد قبل از بخش تنظیمات وارد  گفتگوها شوید و به گزینه‌ی دیگر تنظیمات دیدگاه‌ها بروید.

گزینه‌ی کاربران باید نام‌نویسی کرده باشند و وارد شده باشند تا بتوانند دیدگاهشان را بنویسند را فعال کنید.

 

پنجمین روش جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس: لیست سیاه کلمات غیر مجاز بسازید

این روش خیلی جذابی برای جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس است. به این صورت که شما به جای مسدود کردن نظرات کاربران عادی، دنبال سرنخ‌های سمی در کامنت‌ها باشید. مثلاً وردپرس را به URL یا آی پی آدرس‌ها حساس کنید تا خیلی دقیق و سریع، کامنت‌های غیر مجاز را تشخیص بدهد و دخل‌شان را بیاورد.

حتما بخوانید :  Hotlink Protection چیست و چه کاربردی دارد ؟

در این روش شما یک لیست سیاه ایجاد می‌کنید و موارد غیر مجاز را در آن معرفی می‌کنید. حواستان باشد که کلمات لیست سیاه را با دقت بالایی انتخاب کنید. مثلاً یکی از محصولات مشخص رقیب شما می‌تواند در این لیست جای داشته باشد. تا اگر زیر مطالب مرتبط شما، محصول را تبلیغ کردند وردپرس به طور خودکار از انتشار این کامنت جلوگیری کند. از سوی دیگر اگر خودتان هم محصول مشابه را دارید بهتر است به خوبی این دو را از هم تمییز دهید.

به طور معمول مواردی مثل URL یا دامنه سایت‌های رقیب، آدرس ایمیل، برخی عبارات واضح، نام رقبا و… می‌توانند در این لیست قرار بگیرند. اما بازهم همه چیز به انتخاب و دقت شما برمی‌گردد. خب، برویم سراغ اصل مطلب و روش ساختن لیست سیاه کامنت غیر مجاز:

به همان مسیر همیشگی برای تنظیمات کامنت در وردپرس بروید: تنظیمات > گفتوگوها

در قسمت بررسی دیدگاه یک باکس برایتان وجود دارد که می‌توانید لیست سیاه‌تان را در آن کپی کنید.

نکته: اگر کلماتی وجود دارند که ممکن است کامنت اسپم باشند یا نه می‌توانید آن‌ها را در باکس کلیدهای دیدگاه پذیرفته نشده وارد کنید. به این ترتیب کامنت‌های حاوی این لیست کلمات به طور خودکار مسدود و حذف نمی‌شوند. بلکه در قسمت کامنت‌های شما می‌مانند تا شما آن‌ها را بخوانید و تایید یا رد کنید.

 

ششمین روش جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس: مسدود کردن کامنت حاوی لینک

اصلاً چه معنی می‌دهد که کاربر زیر یک پست کامنت بگذارد؟ آیا می‌خواهد به مطلب یا صفحه‌ای خاص از یک سایت معتبر برای نظرش ارجاع بدهد؟ پس در این صورت یک یا حداکثر دو لینک را وارد می‌کند. بنابراین اگر نیت خیری پشت انتشار لینک در کامنت باشد بایستی از سایت‌های معتبری مثل ویکی‌پدیا یا مثلاً آکادمی‌های آنلاین و سایت‌های مرجع باشد.

باز هم بستگی به نظر شما دارد که چه تعداد لینک در کامنت را مجاز می‌دانید. ممکن است خیلی سخت‌گیر باشید و بخواهید از انتشار هر نوع لینکی در نظرات جلوگیری کنید. یا این که یکی دوتا را مجاز بدانید. یا اصلاً خیلی با دل پاک به قضیه نگاه کنید و تا تعداد بالاتری لینک در کامنت را مجاز بدانید.

کافی است بازهم به همان مسیر جادویی تنظیمات > گفتوگوها در وردپرس بروید.

سپس در اولین سطر از قسمت بررسی دیدگاه تعداد لینک‌های مجاز را در فیلد انتخاب کنید.

 

خب به غیر از این 6روش گفته شده شما می توانید از افزونه های خاص اینکار استفاده کنید که ما بهترین و اساسی ترین افزونه ها را در ادامه به شما معرفی میکنیم.

 

افزونه Aksimet

اصلاً نمی‌شود لیستی از افزونه‌ها را برای جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس معرفی کرد و Aksimet اول لیست نباشد. این افزونه اصلاً رسالتش در زندگی، مبارزه با انواع اسپم است. بنابراین در جلوگیری از نظرات هرزنامه‌‌ای نیز می‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد. این افزونه‌، داده‌های میلیون‌ها سایت و انجمن را در لحظه تجزیه و تحلیل می‌کند و از سایت وردپرس شما در برابر انواع اسپم و هرزنامه محافظت می‌کند. ۵ میلیون نصب فعال و امتیاز ۵ از ۵ که کاربران به این افزونه داده‌اند، نشان می‌دهد که Aksimet  کارش را خوب بلد است.

 

افزونه WP Cerber Security, Anti-spam & Malware Scan

این افزونه که یک خط اسم دارد و نمی‌ارزد هربار که بخواهیم به آن اشاره کنیم نامش را بگوییم، هم گزینه‌ی خوبی برای کامنت اسپم است. به نظر می‌رسد دوبرمن را خیلی هوشمندانه برای تصویر کاور انتخاب کرده‌اند چرا که این افزونه هم درست مثل دوبرمن چشم و گوشش را به روی کامنت‌های ورودی باز نگه داشته است. روش کار این افزونه به این صورت است که با موتور ضد اسپم هود به طور خودکار کامنت‌های اسپم را شناسایی می‌کند و بر اساس انتخاب شما آن‌ها را رد می‌کند یا مستقیم به سطل زباله می‌فرستد. این افزونه با استفاده‌از ریکپچاهای نامرئی ربات‌های اسپم را در حین ارسال فرم ورود و درج نظر شناسایی می‌کند و کارشان را می‌سازد.